Podzimní noblesa

21:04 TulipPánka 0 Comments

Podzim je období příprav. Příprav na zimu, ale také na všechny ostatní události, které zima přináší. Ať už je to shromažďování zásob, ukládání se k zimnímu spánku, nebo nakupování vánočních dárků, všechno je to neuvěřitelně organizované a spontánní zároveň. Všichni přeci víme, že Vánoce přijdou, jako každý rok, a že by se hodilo pořídit nějaké dárečky svým nejbližším, ale každý to děláme jinak. Někdo prostě jen chodí po obchodě a čeká, až ho něco zaujme, někdo hledá určitou věc, a někdo to vůbec neřeší, a pak zmatkuje na poslední chvíli. Do toho všeho hrají na každém kroku koledy, visí vánoční ozdoby a svítí světýlka. Všechno se to míchá v šeru dlouhých nocí a my to nazýváme vánoční atmosférou. Tentokrát bych ale ráda zmínila spíše první polovinu tohoto období, a to kvůli vší té noblese, kterou nese. Samozřejmě, když se řekne ples, většinou se nám vybaví spíše zima, začátek jara. Ale podzim má taky své.
A první, co určitě stojí za zmínku, jsou taneční. Pro někoho možná nechtěná nutnost, pro někoho důvod vzít si na sebe krásné šaty, pro někoho možnost se opít. Každý to vidíme jinak, ale věřím, že nakonec si všichni splníme svá očekávání. V našem městečku se každoročně otevírají kurzy tři, jeden pod vedením učitele tance ze základní umělecké školy, druhé dva v sálu místního hotelu pořádané jistým panem Pelcem. Protože své lekce jsem si už odtancovala, chodím se letos občas kouknout, jak to jde těm, kteří se rozhodli jít až tenhle rok, a neskutečně si to užívám. Můžu si na sebe vzít něco hezkého, trochu se socializuji, a někdy dojde i na ten pohyb, a když se mi nechce, tak prostě jít nemusím.
Letošní taneční sestava StarDance
Co je ale ještě lepší, a samozřejmě na nesrovnatelně vyšší úrovni, je sobotní sledování StarDance. Obecně moc nemám ráda tenhle typ pořadů, superstar ani talent mě nikdy moc neoslovili, ale StarDance sleduji od první řady, a rozhodně těch hodin strávených před televizí nelituji. Několik prvních dílů je sice vždy trochu slabších, ale jakmile vypadá prvních pár párů, je opravdu radost to sledovat. Tenhle rok mě nejvíc zaujala asi Jitka Šnajdrová, Marie Doležalová a nakonec i Leoš Mareš, který mě mile překvapil svým pokorným přístupem. Budu tedy dále sledovat jejich progress a těšit se na další krásné šaty i když ve skutečnosti se mi líbí většinou sotva jedny z každého dílu. :D

Byli jste v tanečních? Nebo chodíte tenhle rok? Šli byste znova? Podělte se o své zážitky! :)

You Might Also Like

0 komentářů: